Finn Berger
Moderator
Jeg har frirom på 4 liter i flat bottom'en (sikter mot å ha 26 liter til gjæring). Med de fleste gjærtyper går det akkurat - starter gjerne på litt lav temperatur - men noen typer veit jeg det er veldig sannsynlig at jeg trenger blow off til. Men med dem måtte jeg hatt såpass mye mer frirom at jeg heller kjører med blow off, sjøl om det er litt småbry. Weissbiergjær er verst, men alle gjærtyper som er gode topphøstere, bør du holde øye med. Og wlp001 er en av dem, så vidt jeg veit. (Jeg bruker den ikke.)Takk for svar! Kanskje eit billig og enklare alternativ for meg her er å heller gjære utan lokk under stormgjæringa med bøtta eg brukar i dag, og gå for overføringsmetoden du viser til. 25-litersbøtte til 23 liter er kanskje optimistisk dog. Dette er WLP001 i aksjon – har skjønt at krausen minskar ein god del utan lokk?