Står ovenfor mitt første brygg i en 30L All Rounder og første brygg med mulighet for trykksetting. Har også kjøpt en spunding valve.
Jeg har i dag lest igjennom hele denne tråden på nytt og fant vel egentlig veldig lite som har med All Rounder en å gjøre.
Google/youtube har ikke hjulpet med alle de tingene jeg lurer på, så tenkte det var greit å spørre her.
1. Jeg har ikke tenkt å trykkgjære dette første brygget, men kunne gjerne tenkt meg å bruke gjæringen til å karbonere ølet, i alle fall noe.
1a. Er det i det hele tatt mulig å karbonere ølet med gjæringa uten å måtte kjøre 2,3 bar når ølet er 20 grader? Ser brewers friend keg carbonation calculator sier 1,36 bar på 20 grader. Det er vel snakk om 1 uke ved det trykket?
1b. Vil økt mengde CO2 i ølet under gjæring påvirke gjæra sin evne til å jobbe? Hvordan gjør dere andre det?
TILBEHØR TIL GJÆRING AV ØL Gjæringen er helt avgjørende for å få et godt resultat når du brygger. Her finner du tilbehøret som sikrer en vellykket gjæringsprosess. Gjærlås Et sentralt virkemiddel i gjæringsprosessen er å bruke en gjærlås. Gjærlåsen sørger for å slippe ut CO2 samtidig som den...
www.bryggselv.no
2. Det er spundingen jeg kjøpte, og har noen spørsmål ang den. De hører kanskje hjemme i en viss tråd, men tar det her.
2a. Kan man stille inn trykket uten at det er trykk på den?
2b. Hvis ikke, kan jeg bruke sodaen til å stille det inn.
2c. Igjen hvordan gjør dere det i dette tilfelle hvor jeg ikke skal trykkgjære, men ønsker karbonering.
3. Mener å ha fått med meg at Carbonation caps i plast er bedre enn de i stål, hva er deres erfaring?
4. Hvordan trykk tester dere karet før førstegangsbruk?
Det blir sikkert flere briljante spørsmål, men det var det jeg kom på nå