Et mulig dumt spørsmål her.
Jeg skal snart til å fylle mine første to corneliusfat. Er det noe poeng i å stikke om til et omstikkingskar før fylling av fatet? (planen er å bare sette på trykk og la ølet bli karbonert av co2 på fat, ikke sukker)
Stakk du om til et flaskekar eller flasket du direkte fra gjæringskaret?Jeg tappet mitt første brygg, APA, på flaske for to dager siden, etter at det hadde gjæret i to uker pluss tre dager (SG 1.015). Stusset over at tappingen gikk veldig tregt etterhvert. Det kom en hel del grums gjennom slangen, og enveisventilen nederst i flaskestykket ble tett. Jeg måtte rense det ut etterhvert. Hvor mye er det vanlig at en etterlater i dunken etter at en har tappet?
Ifølge instruksjonen skulle det bli ca 23 liter øl, hele dunken. Men jeg opplevde at de siste fire-fem literene var så grumsete at det nesten ikke gikk å tappe dem?
Stakk du om til et flaskekar eller flasket du direkte fra gjæringskaret?
[Edit] Originalpost slettet [/edit].. Men ser at brewdog anbefaler
Har fått meg min første BB30 og skal sette mitt første brygg så snart jeg får tid. Og da lurer jeg, er det tilstrekkelig og regne 5-6timer eller tar det fort 7timer og brygge en batch?
(Vi er to stykker, men begge er helt grønne)
Sent from my iPhone using Tapatalk