Det betyr en Lacto infeksjonHei! Hva betyr disse boblene som kom på slutten av gjæringen? Mugg?![]()
Sent fra min Mi A1 via Tapatalk
Lactobacillus Wikipedia
Det betyr en Lacto infeksjonHei! Hva betyr disse boblene som kom på slutten av gjæringen? Mugg?![]()
Sent fra min Mi A1 via Tapatalk
Ikke tøm den ut. Sett den på en ballong en god stund, og smak igjen senere (1 års tid?)Hei! Hva betyr disse boblene som kom på slutten av gjæringen? Mugg?![]()
Sent fra min Mi A1 via Tapatalk
Ikke noe vits i å utsette dumpingen i et år?Ikke tøm den ut. Sett den på en ballong en god stund, og smak igjen senere (1 års tid?)![]()
Korleis gjor du Kiwi-tilsetninga? Kan bruke det igjen ja. Vask etter alle kunstens reglar og klor det.Noen forslag til hvordan det kan ha skjedd (utenom dårlig desinfisering). Det var en balgisk wit der jeg hadde tilsatt kiwi. Hvordan er det med utstyret? Kan jeg bruke det igjen?
Sent fra min Mi A1 via Tapatalk
Hvor og når i prosessen tilsatte du kiwi? Frukt og grønnsaker har lacto på/i seg naturlig. Evt kverner du malt på samme sted som du brygger?Noen forslag til hvordan det kan ha skjedd (utenom dårlig desinfisering). Det var en balgisk wit der jeg hadde tilsatt kiwi. Hvordan er det med utstyret? Kan jeg bruke det igjen?
Sent fra min Mi A1 via Tapatalk
Kan være derfra selv om den er fryst, jeg har lest at det er bortimot døfødt å bruke kiwi frukt som tilsetning fordi det må absurde mengder for å få noe smak, har lest at flere rundt omkring anbefaler kiwi sirup istedenfor, noe som dette, den er sikkert pasteurisert og kan tilsettes direkte uten tiltak.Skrelte og hakket kiwien opp, frøys det ned og tilsatte det etter stormgjæring
Sent fra min Mi A1 via Tapatalk
Det er stadig foruminnlegg fra folk som har fått infeksjon fra frisk frukt. Nedfrysing dreper ikke bakteriene, tror jeg. Jeg tilsatte appelsinekstrakt (beregnet på øl) i en wit forrige dagen. Det fungerte veldig bra.Noen forslag til hvordan det kan ha skjedd (utenom dårlig desinfisering). Det var en balgisk wit der jeg hadde tilsatt kiwi. Hvordan er det med utstyret? Kan jeg bruke det igjen?
Sent fra min Mi A1 via Tapatalk
Det er stadig foruminnlegg fra folk som har fått infeksjon fra frisk frukt. Nedfrysing dreper ikke bakteriene, tror jeg. Jeg tilsatte appelsinekstrakt (beregnet på øl) i en wit forrige dagen. Det fungerte veldig bra.
Jeg har brukt den en gang tidligere, den med bringebær, den var litt kunstig den første uka, men enten blei jeg vant til den eller så blei den bedre og bedre med tid. Den ene blonden jeg brygget i dag skal få 1% av mango..Jeg så noe sånt på Bryggselv sist jeg var innom der. Var det disse? Amoretti Blood orange 226g Blodappelsin - Naturlig smakstilsetning - BryggSelv
Dette med Hop Creep, kor mykje av dextrinane klarer humla å konvertere ved type neipa mengder tørrhumling?
Eg vurderer å tilsette maltodextrin for å øke fylde i ein neipa. Men vil det då bli endå meir hop creep? Mi erfaring frå vanlige IPA er at det detter ett par poeng, er det avhengig av kor mykje dextrinar som er i ølet?
Nei, jeg kjøpte på ebay for en evighet siden. Det er denne typen: Natural Orange Flavoring Extract Brewers Best 4ozJeg så noe sånt på Bryggselv sist jeg var innom der. Var det disse? Amoretti Blood orange 226g Blodappelsin - Naturlig smakstilsetning - BryggSelv
Det er jo sjølsagt ei muligheit. Liker tydeligvis å gjere det vanskelig for meg sjølvBruk laktose. For å ikke svare på spørsmålet ditt, heh.
S-33: 3 pakker dehydrert, OG 1.068. Tok av med en gang på 18 grader, 1,5 dag etter er det skummelt stille....satt opp til 20 grader...stille. Ingen co2-lekkasje.
Pleier denne gjære oppføre seg slik, noen med erfaring? Har ikke tatt sg-prøve enda, får da være grenser...
Frøkna skal måle men ikke i dag, frøkna vil ha beroligende svar i dag ...lurer bare på om andre har lignende erfaring med denne gjæren jeg...Hvordan vet du at du ikke har co2-lekk? Uansett, dette er elementært frøken. Mål ølet, så måler du igjen om en dag eller to, så ser du om det faktisk skjer noe der nede, Bygg dine egne erfaringer. Å ta SG-prøve er jo helt standard uansett med en ny gjær og/eller oppskrift, vel?
Det du forresten ikke nevner er antall liter vørter du fordelte de tre pakkene på?Frøkna skal måle men ikke i dag, frøkna vil ha beroligende svar i dag ...