Tråden for dumme spørsmål.

Takk for svar. Følger opp med flere dumme spørsmål.

Hva er forskjellen på Best Pale Ale Malt, og Crisp Maris Otter Ale Malt. Har jeg forstått det rett er Maris Otter en eldre byggsort, men hva har det å si for meg som brygger hjemme? Burde kanskje stilt dette direkte til Bryggselv.
 
Takk for svar. Følger opp med flere dumme spørsmål.

Hva er forskjellen på Best Pale Ale Malt, og Crisp Maris Otter Ale Malt. Har jeg forstått det rett er Maris Otter en eldre byggsort, men hva har det å si for meg som brygger hjemme? Burde kanskje stilt dette direkte til Bryggselv.
MO har mer "karakter" i form av kjeks/toast-toner. Og ja, det er byggsorten som er det viktige der.

Har du bare vanlig pale malt og ønsker MO-preg, kan du få noe tilnærma likt gjennom å bruke et par prosent lyst münchenermalt (light munich på nynorsk:)).

Hvis du tenker deg at røsta malt utgjør en stige fra lyse til mørke, kunne du kanskje si at MO er det første vesle steget på stigen, så kommer det større steg med wienermalt (vienna) og münchenermalt (lyst, og så mørkt), som begge fremdeles er basismalt. Så tipper vi over i røsta malt med bisquit/Victory, og så videre oppover med amber malt, brown malt, sjokomalt og til slutt svart malt og røsta bygg. (Det siste er ikke et malt, men ... ).

Misforstå ikke; MO er ikke et røsta malt, men smaken peker i den retningen, kunne vi kanskje si.
 
Sist redigert:
Noen som har forslag til en løsning med håndtak på denne regulatoren? Må ha tang for å vri den rundt...
20220411_120120.jpg
 
Sist redigert:
Noen som har forslag til en løsning med håndtak på denne regulatoren? Må ha tang for å vri den rundt...
Har du prøvd å løsne på kontramutteren? Har den samme, og den er lett å justere med fingrene, men forutsetter at mutter er løs.
 
Kan skruen skrus helt ut uten problem?
Ja det skal gå fint, den trykker bare på en fjær, lar du regulatoern stå med skruen opp som på bildet du sendte, så skal ingen ting skje. Jeg har ikke hatt oppe regulatoren, men det kan være en skive mellom fjær og skrue som ksnskje kan foskyve seg hvis du herjer rundt med regulatiren uten skruen, men skrur du skruen bare ut og inn så så bør fjær og skrive hold seg på plass.
Føler du deg usikker, så kan jeg teste på min regulator nå etter jobb, så er vi sikkre på at det går bra. Jeg er vant til å mekke på slike ting
 
Ja det skal gå fint, den trykker bare på en fjær, lar du regulatoern stå med skruen opp som på bildet du sendte, så skal ingen ting skje. Jeg har ikke hatt oppe regulatoren, men det kan være en skive mellom fjær og skrue som ksnskje kan foskyve seg hvis du herjer rundt med regulatiren uten skruen, men skrur du skruen bare ut og inn så så bør fjær og skrive hold seg på plass.
Føler du deg usikker, så kan jeg teste på min regulator nå etter jobb, så er vi sikkre på at det går bra. Jeg er vant til å mekke på slike ting
Da avventer jeg til du er hjemme fra jobb :)
 
Kan det være gjengene som er ødelagt om skruen går veldig tregt? Den skal gå tregt når den skrus nok inn til å gi trykk og presser mot fjæren, men går den også tregt når den skrus langt ut?
 
Hvordan oppfører BE-134 seg mtp. krausen? Det ble 27liter i en 30liter bøtte, blow-off slange uten tvil?
 

Du lever på kanten, anbefaler blow off slange. Vørterstyrke og gjæringstemperatur spiller kanskje også inn?
Gjærer du åpent blir det vanligvis litt mindre krausen. Jeg gjærer i plastbøtter, med BE-134 legger jeg bare lokket på uten å forsegle det. Dette gir gjæren bedre tilgang på oksygen og antakelig bedre gjærhelse. Når krausen trekker seg tilbake og stormgjæring er over skal temperaturen opp, da er det greit å forsegle.
 
Hvor nøye er det med gjæringstemperatur for Cider ekstrakt sett? Holder det å sette det i et rom med ca 20-22 grader, uten noe form for temperaturkontroll? Har litt lite gjæringskapasitet frem mot sommeren.
 
Hvor nøye er det med gjæringstemperatur for Cider ekstrakt sett? Holder det å sette det i et rom med ca 20-22 grader, uten noe form for temperaturkontroll? Har litt lite gjæringskapasitet frem mot sommeren.
Romtemperatur er så vidt jeg veit nokså midt i blinken for cider. Men hvis du har kjøpt et ekstraktsett må det vel være mulig å finne en anbefalt temperatur for det settet - med eventuell medfølgende gjær? (Gjærtype kan jo spille en rolle, så klart.)
 
Redusere koketid? Ser David Heath har lagt ut en video der han mener koketiden kan reduseres til 30 min. Med dagens høye strømpriser er det kanskje en ide. Han må øke humletilsetningene noe for å nå samme IBU. Er det en god ide tro?
 
Tilbake
Topp