Kun 5 dager med fisking og høyt øl-inntak på en hytte på Hitra. Da skal den få stå, så steesser jeg ikke med det!Tja...medmindre du skal ha over 5 ukers ferie hadde jeg nok latt den stå på gjæren til du var hjemme igjen...
Kun 5 dager med fisking og høyt øl-inntak på en hytte på Hitra. Da skal den få stå, så steesser jeg ikke med det!Tja...medmindre du skal ha over 5 ukers ferie hadde jeg nok latt den stå på gjæren til du var hjemme igjen...
Her er et veldig OK oppsett på beergun:Har endelig begynt å lagre noe øl på fat. Starta pent med noen få og Sodastream. For første gang skulle jeg i dag fylle noen flasker fra fat med beer gun. Ble litt overrasket over hvor lite som fulgte med i esken. Så nå sitter jeg med en ølpistol med to slanger uten noe i enden... Gidder noen med erfaring å ramse opp hva jeg trenger i tillegg? Gjerne med link.
Kjøper 2 eller 4 kg co2-flaske om det gjør ting enklere enn med Sodastream.
- Ball lock til co2?
- Splitter så jeg kan ha co2 til både fat og beer gun
- Annet jeg bør tenke på?
Jeg pleier vel å få ca 5 cm krausen på lagergjærene jeg bruker (gjærer på 9-11 grader). Bitterhet og humlesmak vi jo da avta en del …Fikk en pils med litt for høy OG, 1.056 mot 1.048 i oppskrift. Er det bare å koke opp 4,6L vann som BF sier, og hive oppi gjæringskaret? Blir nesten ikke headspace i gjæringskaret da. Gjør det noe? 25L batch.
Fikk en pils med litt for høy OG, 1.056 mot 1.048 i oppskrift. Er det bare å koke opp 4,6L vann som BF sier, og hive oppi gjæringskaret? Blir nesten ikke headspace i gjæringskaret da. Gjør det noe? 25L batch.
Kanskje et godt kompromiss med halvparten ja. Pils på 5,8% er heller ikke ønskelig. Er ikke ferdig å koke enda, så kan evt slenge på litt mer på de resterende tilsetningeneJeg pleier vel å få ca 5 cm krausen på lagergjærene jeg bruker (gjærer på 9-11 grader). Bitterhet og humlesmak vi jo da avta en del …
Så kanskje ett kompromiss? Vanne ut med halvparten av mengden?
Da kan du jo bare hive i en slant …Kanskje et godt kompromiss med halvparten ja. Pils på 5,8% er heller ikke ønskelig. Er ikke ferdig å koke enda, så kan evt slenge på litt mer på de resterende tilsetningene
Du kan jo vente til det verste av hovedgjæringa er unnagjort, dvs.når ploppinga begynner å avta. Da har skummet lagt seg, så du slipper å bekymre deg for det. Sleng gjerne med litt gjærnæring, også - det kan ha noe for seg på det tidspunktet. Det sies at det kan være litt tynt med frie aminosyrer (FAN) da, og at det kan hjelpe mot overdreven produksjon av H2S å supplere med en liten dose.Fikk en pils med litt for høy OG, 1.056 mot 1.048 i oppskrift. Er det bare å koke opp 4,6L vann som BF sier, og hive oppi gjæringskaret? Blir nesten ikke headspace i gjæringskaret da. Gjør det noe? 25L batch.
Her er BJCPs definisjon: https://www.bjcp.org/style/2015/21/21A/american-ipa/Jeg skal bruke opp litt humle før det går ut på dato, og tenkte å brygge en helt enkel citra IPA.
Spørsmålet er egentlig hva skiller American IPA fra en New England IPA?
-Per
MO har mer "karakter" i form av kjeks/toast-toner. Og ja, det er byggsorten som er det viktige der.Takk for svar. Følger opp med flere dumme spørsmål.
Hva er forskjellen på Best Pale Ale Malt, og Crisp Maris Otter Ale Malt. Har jeg forstått det rett er Maris Otter en eldre byggsort, men hva har det å si for meg som brygger hjemme? Burde kanskje stilt dette direkte til Bryggselv.
Har du prøvd å løsne på kontramutteren? Har den samme, og den er lett å justere med fingrene, men forutsetter at mutter er løs.Noen som har forslag til en løsning med håndtak på denne regulatoren? Må ha tang for å vri den rundt...
Kontramutteren er løs ja. Er det noe smørebehov på en slik regulator?Har du prøvd å løsne på kontramutteren? Har den samme, og den er lett å justere med fingrene, men forutsetter at mutter er løs.
Kontramutteren er løs ja. Er det noe smørebehov på en slik regulator?