Tråden for dumme spørsmål.

Driver å setter sammen min første gjæringskar egnet for trykk, en Apollo
Ser dette riktig ut?

Vis vedlegget 68134Vis vedlegget 68136

Syntes plaststøpinga i bånn så litt rar ut, men den er kanskje ok?

Vis vedlegget 68132Vis vedlegget 68133

Skulle det ikke følge med sikkerhetsventil i tre fager? Improviserer med noe som ihvertfall så ut til å funke på 0,3 bar skulle jeg ha behov for det..

Vis vedlegget 68135
Kjøpte den samme for litt siden, men har ikke prøvd den ennå...
 
hehe, ja vi får se hva som skjer, om den støver ned eller ikke ;)
Jeg har en Apollo, en Fermzilla flatbottom og en vanlig bøtte. Jeg veksler.

Alt kan brukes til alt, men jeg har en preferanser.

Humlerike øl går helst i Apollo evt flatbottom (er ikke redd for å bruke denne med trykk under 10 psi). Hovedgjæring uten trykk, når denne er over eller går mot slutten setter jeg på lett trykk.

Åpen gjæring helst i bøtta, gjerne også gjær med mye krausen.

Flatbottom er mest kompakt og eneste som passer i kjøleskapet mitt om jeg vil ha cold crash.

Totalt bruker jeg mest Apollo og Flatbottom.
 
Får man tak i litt større grønne poser til matavfall/ mask?
Hadde vært deilig å vrenge hele meskeposen oppi uten å begynne spa ut
Du brygger vel ikke så store batcher? Det er ikke noe problem å få 5 kilo mask i en vanlig grønn pose, de er utrolig sterke.
 
Du brygger vel ikke så store batcher? Det er ikke noe problem å få 5 kilo mask i en vanlig grønn pose, de er utrolig sterke.

4 -5 kilo malt blir fort i hvertfall 7 kg mask. Da trenger jeg i hvertfall 2 eller 3 poser og jeg vurderer større batcher
Vet ikke om du har samme posene som i Oslo, men hadde vær deilig å bare vrenge en meskepose og ferdig med det..
 
4 -5 kilo malt blir fort i hvertfall 7 kg mask. Da trenger jeg i hvertfall 2 eller 3 poser og jeg vurderer større batcher
Vet ikke om du har samme posene som i Oslo, men hadde vær deilig å bare vrenge en meskepose og ferdig med det..
De er ikke så store de grønne posene, men de tar mer enn det ser ut til. Det er sikkert samme type over hele landet. Når jeg har brygget en 25-liters batch trer jeg bare en sånn pose over meskekaret og snur det. Det blir fullt, men det går greit, det er sikkert 7-8 kilo, men tar ikke så mye mer plass enn tørr malt.

20240613_083752.jpg
 
De er ikke så store de grønne posene, men de tar mer enn det ser ut til. Det er sikkert samme type over hele landet. Når jeg har brygget en 25-liters batch trer jeg bare en sånn pose over meskekaret og snur det. Det blir fullt, men det går greit, det er sikkert 7-8 kilo, men tar ikke så mye mer plass enn tørr malt.

Vis vedlegget 68168

Ikke samme vi bruker i Oslo. Tar knapt nok 2 kg malt
 

Vedlegg

  • IMG_4274.jpeg
    IMG_4274.jpeg
    431,4 KB · Sett: 10
  • IMG_4275.jpeg
    IMG_4275.jpeg
    513,1 KB · Sett: 10
Jeg brukte to grønne "Oslo-poser" til 6,6 kg (tørr) malt sist. Jeg hiver oppi med bryggespaden dagen etter brygging, så masken får rent godt av seg.
De ble nesten helt fulle, så jeg tenker grensen pr. pose ligger på i underkant av 3,5 kg tørr malt, godt avrent.
 
Sist redigert:
Jeg brukte to grønne "Oslo-poser" til 6,6 kg (tørr) malt sist. Jeg hiver oppi med bryggespaden dagen etter brygging, så masken får rent godt av seg.
De ble nesten helt fulle, så jeg tenker grensen pr. pose ligger på i underkant av 3,5 kg tørr malt, godt avrent.

Det er samme jeg også gjør. Lar det ligge i iglooen til dagen etter. Ulempen er at det fort begynner lukte. Selv om man tar det dagen etter
 
På jobben ( Kjeller, Lillestrøm) har vi noen matavfallsbøtter i kantina og på kafferommet med mye større 'kompost'poser i, så ROAF kan i hvert fall levere og håndtere slikt.
 
Tempratursensoren på bryggemaskinen min er defekt, og jeg måler med eksternt termostat. Merker at tempen under mesking varierer veldig fra bunn til topp. Hvilken måling burde man forholde seg til? Har gjerne 60 grader på toppen, og 64 på bunn.
 
Noen som er flink med kjøleskap og har tips til ting å prøve før min kegerator går på dynga? Kompressoren går ikke lenger og temperaturen er rom temperatur.

Bilde av baksiden
 

Vedlegg

  • PXL_20240616_124908974.jpg
    PXL_20240616_124908974.jpg
    1,2 MB · Sett: 12
Skal prøve meg på en NEIPA igjen, denne gangen med vannjustering etter å funnet ut at vannet her har et Sulfat-Clorid forhold på 4:1.
Alle de tidligere NEIPAene jeg har brygget har endt opp sinnsykt bitre, så jeg håper at noe av forklaringen ligger i vannet. Ved å tilsette
3 gram bordsalt kan jeg endre forholdet til 1:2, som se ut til å være en god retningslinje.

Bruker kalkulatoren til Brewers friend, men jeg blir ikke helt klok på om tilsetningen kommer i meskevannet, eller i skyllevannet i tillegg (batch-sparge), og om man da må beregne manuelt. Det står at justeringene gjelder hele vannvolumet, men kalkulatoren tar kun hensyn til det som er angitt som meskevolum. Jeg er ikke bekymret for PH i første omgang, ønsker kun å ha kontrol på SO4/Cl forholdet.

Noen som har tips her?
 
Tilbake
Topp