K
karlsenoyvind
På m15 står det anbefalt 18-22 grader. Siden jeg ikke har prøvd denne før, tenkte jeg å la den gå på 20 til den var ferdig. Hva har jeg å vinne på å øke til 22 resten av tiden?
Denne har faktisk forbedret seg kraftig. Gjær smaken er helt borte.M-42
Laget en amber ale fra ferdig sett.
Gjæret 14 dager på 21 grader.
6gr sukker/liter.
Lite skum. Søt smak med kraftig ettersmak av gjær.
Det stod i oppskriften at den skulle stikkes om etter en uke, men det gjorde jeg ikke. Stakk om ved flasking.
En øl som antagelig blir hellt i sluken. Hvis den ikke forbedrer seg ved lagring.
Sliter med utgjæring etter et temperaturdropp til 16 grader rundt dag 4-5. Var ikke hjemme på det tidspunktet. Kjørte opp temp til 22 grader i 5 dager samt at dunken ble beveget på for å få gjæren i suspensjon. Men den er stoppet på 1020. OG var 1052. Får tilsette bare 5 gram sukker pr liter og følge med på karboneringen.Ja, at den smaker «pilsete» ser jeg på som positivt. Jeg kopierte jo din prosedyre, for å få ned FG. Ser ut som lagring, nogenlunde kaldt, hjelper. Her får vi ta tiden til hjelp.
Jeg måtte opp på 25 grader og kunstig gjenopplivning med rotasjon flere ganger om dagen i et par dager før min kom i gang igjen den gangen M54 stoppet for tidlig hos meg.Kjørte opp temp til 22 grader i 5 dager samt at dunken ble beveget på for å få gjæren i suspensjon.
Tror toget har gått for min del. Blir nok en stund før jeg prøver den igjenn. Må i så fall ha kontroll på gjæringstemperaturen.Jeg måtte opp på 25 grader og kunstig gjenopplivning med rotasjon flere ganger om dagen i et par dager før min kom i gang igjen den gangen M54 stoppet for tidlig hos meg.
Jeg bruker faktisk M54 for andre gang nå. Pitchet vel på mellom 17 og 18 grader og satte skapet på 19 grader på dag 1. Det ser ut til å ha gitt ganske normal utgjæring. Den er nå dag 9 og den ser ut til å ha stoppet helt opp, men som sagt er SG nå nede i forventet FG-område. Dette er en gjær som tross navnet ikke trives på lav temperatur. Jeg har ikke kjøpt mer av den nå, og for meg er nok dette en spesialgjær jeg vil bruke ganske sjelden.
Tror toget har gått for min del. Blir nok en stund før jeg prøver den igjenn. Må i så fall ha kontroll på gjæringstemperaturen.Jeg måtte opp på 25 grader og kunstig gjenopplivning med rotasjon flere ganger om dagen i et par dager før min kom i gang igjen den gangen M54 stoppet for tidlig hos meg.
Jeg bruker faktisk M54 for andre gang nå. Pitchet vel på mellom 17 og 18 grader og satte skapet på 19 grader på dag 1. Det ser ut til å ha gitt ganske normal utgjæring. Den er nå dag 9 og den ser ut til å ha stoppet helt opp, men som sagt er SG nå nede i forventet FG-område. Dette er en gjær som tross navnet ikke trives på lav temperatur. Jeg har ikke kjøpt mer av den nå, og for meg er nok dette en spesialgjær jeg vil bruke ganske sjelden.
Har bestemt meg for å tilsette S-33. Lage en halv liters vørter for å få den i gang. Så ha den i gjæringskaret. Når gjæren har kommet skikkelig i gang så skal jeg tilsette en flaske lønnesirup for smak og litt høyere OG. Kan bli noe spennende noe morsomt og rart...Tror toget har gått for min del. Blir nok en stund før jeg prøver den igjenn. Må i så fall ha kontroll på gjæringstemperaturen.
Skjer det bare med Mangrove Jack gjær?Spørsmål Om STC (1000+)
Fikk plutselig en alarm her, den viser helt på trynet temperaturer. Hvis jeg napper litt i sensorkabelen og lar den stå så stabiliserer den seg på riktig temperatur, men når den først er der, og jeg napper litt videre i kabelen så viser den helt føkka temperaturer. Har hatt dette kjøleskapet med den innebyggede STC'en i flere år og dette er første gangen det skjer.
Det er ikke noe galt med tilkoblingen mellom sensor og STC, såvidt jeg vet. HAr skrudd fra og skrudd tilbake nå nettopp.
Noen som har en teori?
Skjer det bare med Mangrove Jack gjær?
Hvis ikke ville jeg gjettet på dårlig kontakt/fukt i sensor
Igjen? Pokker, samme tabbe litt lengre opp. Har iallefall funnet grunnen til det.Feil tråd, @Miguel ?
Øl?Igjen? Pokker, samme tabbe litt lengre opp. Har iallefall funnet grunnen til det.
Ikke helt. I addressefeltet skriver jeg rett inn "tråden for" fordi jeg forventer å treffe tråden for dumme spørsmål, men kommer da hit og skriver i vei.
Jeg har brukt M54, den har vært oppe i 21 grader under gjæring men stort sett 19-20. Hadde kommet ned til 1.008 igår som var målet. Den plopper fortsatt. Jeg smakte på greia igår og der var "røyk" (som i scotch whisky) og eller svovel, vet ikke hvordan jeg skal beskrive det. Ikke helt god smak. Jeg lurer på om det er ca samme smaken dere opplevde og om den eventuelt gir seg helt? 1 grad over idealtempen burde ikke være krise eller? Er det gjæra som bare er slik?Skjønner hva du mener med "medisinsk". Det er nok samme som jeg kaller "estere". Usmakkurs er nok tingen, ja. Trenger et, jeg også.
Jeg er spent på hva du opplever etter kaldlagring. Jeg har en pose til med M54 i kjøleskapet, og det er nok mulig at jeg forsøker meg igjen. Da med høyere temperatur i skapet fra start (brukte 18 grader, neste gang blir det vel 20, tenker jeg).