Jeg bruker bare en liten skvett med vann. Når fatet senere blir fyllt helt opp, tenker jeg at det er neglisjerbart hvor mye luft ølet blir utsatt for.Jeg kan å vaske og desinfisere fat, det var ikke det som var spørsmålet. Jeg gjør heller ikke dette med fat som har stått månedsvis. Da hadde det ikke vært noe problem å vaske dem. Her var det to fat som ble fylt rett før påske og tømt i løpet av påska.
Ok, det er nok det jeg må gå for. Jeg tenkte også på å fylle kokt, avkjølt vann på en 1,5 liter flaske og flushe co2 gjennom. Vil det fjerne oksygen fra vannet og erstatte det med co2, eller er det ingen forskjell?Jeg bruker bare en liten skvett med vann. Når fatet senere blir fyllt helt opp, tenker jeg at det er neglisjerbart hvor mye luft ølet blir utsatt for.
Jeg tapper kun coldcrashet øl på fat, og det er som regel veldig lite grums i bunnen av fatene når jeg åpner dem for vask.
Ok. Med samme øl med samme gjær kunne jeg kanskje ha gjort det du praktiserer innafor kort tidsrom og med fullstendig klarnet øl. Ellers blir dette for meg som å leite fram påsketermosen som var kakao på, og begynne med å ha te på den.Jeg kan å vaske og desinfisere fat, det var ikke det som var spørsmålet. Jeg gjør heller ikke dette med fat som har stått månedsvis. Da hadde det ikke vært noe problem å vaske dem. Her var det to fat som ble fylt rett før påske og tømt i løpet av påska.
Det er på ingen måte en uvanlig måte å gjøre dette på, men det bør gjøres gjennomtenkt. Min praksis. Fatet skal være helt tomt. Enten samme humler eller samme type øl. Gjær kan blandes men da må nytt øl ha samme eller høyere utgjæring enn forrige øl. I tillegg skal gjærpreget være mer tydelig på nytt øl.Ok. Med samme øl med samme gjær kunne jeg kanskje ha gjort det du praktiserer innafor kort tidsrom og med fullstendig klarnet øl. Ellers blir dette for meg som å leite fram påsketermosen som var kakao på, og begynne med å ha te på den.
Så du er ikke overrasket over at 1 dl øl setter merkbar smak på 19 liter øl? Det er det dette handler om. Det overrasker meg for jeg har ikke opplevd det før. Den skvetten som er igjen er 0,5% i 99,5% nytt øl.Ok. Med samme øl med samme gjær kunne jeg kanskje ha gjort det du praktiserer innafor kort tidsrom og med fullstendig klarnet øl. Ellers blir dette for meg som å leite fram påsketermosen som var kakao på, og begynne med å ha te på den.
Det var det jeg tenkte, en skvett meksikansk lager vil forsvinne i 19 liter belgisk saison. Men der tok jeg feil. Det skyldes nok H2S i lageren, men allikevel, jeg hadde ikke trodd det skulle ha så stor effekt.Dvs har jeg har hatt pils på fatet, kan jeg tilsette belgisk
Gjær kan blandes men da må nytt øl ha samme eller høyere utgjæring enn forrige øl.
Jeg er overrasket ja. Nå går riktignok all min Saison på flasker siden jeg ikke vil ha diastaticus på fat. Men en belgisk blonde med f.eks. Abbaye hadde jeg antakelig gjort som deg.Det var det jeg tenkte, en skvett meksikansk lager vil forsvinne i 19 liter belgisk saison. Men der tok jeg feil. Det skyldes nok H2S i lageren, men allikevel, jeg hadde ikke trodd det skulle ha så stor effekt.
Ja, det var Abbaye, så egentlig ikke en saison, det er bare et navn som henger igjen siden jeg brukte WLP565Jeg er overrasket ja. Nå går riktignok all min Saison på flasker siden jeg ikke vil ha diastaticus på fat. Men en belgisk blonde med f.eks. Abbaye hadde jeg antakelig gjort som deg.

Du kan tilsette en liten starer med aktiv gjær.Har en stout jeg gjerne ville hatt noen få poeng lenger ned (25 liter). Har forsøkt å riste for å få opp gjæra, men det hjalp ikke.
Hvis jeg forsøker å tilsette gjær (US-05) hva med oksygen? Har også en halv flaske Amigase, kan det være noe?
Har en stout jeg gjerne ville hatt noen få poeng lenger ned (25 liter). Har forsøkt å riste for å få opp gjæra, men det hjalp ikke.
Hvis jeg forsøker å tilsette gjær (US-05) hva med oksygen? Har også en halv flaske Amigase, kan det være noe?
OG 1.068, FG 1.028. Gjæret med US-05. Synes 1.028 er litt høyt, blir litt for søt.Hvorfor vil du ha den lengre ned? For søt?
Og/ fg og hvilken gjær på?
Syntes generelt stout med litt høy fg er best
Oppskrift?OG 1.068, FG 1.028. Gjæret med US-05. Synes 1.028 er litt høyt, blir litt for søt.