Tråden for dumme spørsmål.

Har en stout jeg gjerne ville hatt noen få poeng lenger ned (25 liter). Har forsøkt å riste for å få opp gjæra, men det hjalp ikke.
Hvis jeg forsøker å tilsette gjær (US-05) hva med oksygen? Har også en halv flaske Amigase, kan det være noe?

Hvorfor vil du ha den lengre ned? For søt?
Og/ fg og hvilken gjær på?
Syntes generelt stout med litt høy fg er best
 
5 kg pale malt
1 kg laktose
350g chocolate 1240 EBC
200g caramunich III
200g chateu cafe
200g chateu cafe light
100g demererasukker
Brygget på Brewzilla 65 v4
Meskeeffektiviteten er satt til 72 %
I følge Brewfather skulle jeg fått en FG på 1.022.
Laktose er jo ikke gjærbart, så med 14% av den så hever du FG ganske mye. Chocolate og cafe/cafe light er lite gjærbart så der er nye 10% med lav utgjæring. Sukkertilsetningen er så lav at det vil neppe ha noe å si for å senke FG. Dette er en milk stout det.
 
Her er oppskriftsgrafen i Brewfather:
Med laktose
Vis vedlegget 72624
Uten laktose
Vis vedlegget 72625
Jeg hadde overhode ikke forventet at denne hadde gått til 1.010 med den maltsammensetningen. Tenker utgjæringen er rimelig spot on og ikke mer å gjøre uten å bruke ekstreme metoder som ensymer, som igjen vil gi for høy utgjæring. 1kg laktose er mye, så her har du nok et søtt øl som fortjent :p
 
Tilbake
Topp