Kold Brygg
Moderator
Det er på ingen måte en uvanlig måte å gjøre dette på, men det bør gjøres gjennomtenkt. Min praksis. Fatet skal være helt tomt. Enten samme humler eller samme type øl. Gjær kan blandes men da må nytt øl ha samme eller høyere utgjæring enn forrige øl. I tillegg skal gjærpreget være mer tydelig på nytt øl.Ok. Med samme øl med samme gjær kunne jeg kanskje ha gjort det du praktiserer innafor kort tidsrom og med fullstendig klarnet øl. Ellers blir dette for meg som å leite fram påsketermosen som var kakao på, og begynne med å ha te på den.
Dvs har jeg har hatt pils på fatet, kan jeg tilsette belgisk, US-05, men ikke Verdant grunnet utgjæring.
Neste gang jeg brygger, blir det med München Classic, det betyr rene fat. Fatene blir også vasket etterpå siden jeg ikke vil ha samme gjærpreget i andre øl.
Har jeg hatt Earl Grey på forrige gang kan jeg bruke Chai etterpå. Men ikke omvendt uten en grundig vask.