Tråden for dumme spørsmål.

Her er oppskriftsgrafen i Brewfather:
Med laktose
Vis vedlegget 72624
Uten laktose
Vis vedlegget 72625
Jeg hadde overhode ikke forventet at denne hadde gått til 1.010 med den maltsammensetningen. Tenker utgjæringen er rimelig spot on og ikke mer å gjøre uten å bruke ekstreme metoder som ensymer, som igjen vil gi for høy utgjæring. 1kg laktose er mye, så her har du nok et søtt øl som fortjent :p
 
Jeg har en Mango IPA på gjæring (LalBrew Verdant IPA). Den skal gå ned til 1.010, men er nå etter 12 dager (20⁰C) på 1.012. Ant. dager for utjæring er 14 dager. Etter 7 dager, tørrhumlet jeg med Azacca. Det er fortsatt gjæring og plupper hvert 50 sek. I dag skal mango essens tilsettes (2 dager før utgjæring).
Bør jeg vente med mango essensen eller tilsette den nå og overføre til fat om 2 dager? Jeg er redd for at humla blir liggende for lenge i om jeg venter.
 
Sist redigert:
Jeg har en Mango IPA på gjæring (LalBrew Verdant IPA). Den skal gå ned til 1.010, men er nå etter 12 dager (20⁰C) på 1.012. Ant. dager for utjæring er 14 dager. Etter 7 dager, tørrhumlet jeg med Azacca. Det er fortsatt gjæring og plupper hvert 50 sek. I dag skal mango essens tilsettes (2 dager før utgjæring).
Bør jeg vente med mango essensen eller tilsette den nå og overføre til fat om 2 dager? Jeg er redd for at humla blir liggende for lenge i om jeg venter.
Jeg ville kontrollert SG. Hvis den er stabil over 2 - 3 dager er det bare å kjøre på. FG som er angitt er veiledende.
 
Hei,

lagde en amerikansk blonde ale fra en gammel bryggselv oppskrift å klarte glemme 2min humlen på 15g mosaic

Ville dere lagt den til som tørrhumle eller bare droppet det? Slik jeg forstod etter rask lesing påvirker den sene humlen smak mest mens tørrhumling er hakket mer på aroma?

1748157208359.png
 
Ville dere lagt den til som tørrhumle eller bare droppet det?
Bare tilsett den snarest. Om koking og sånt, på et kvarter så vil halvparten av smakskomponentene fra humla kokes bort. Riktig det at tørrhumling bidrar mye til aroma, for det er hva som først kokes bort. Ved å flytte 2 minutt mosaic til tørrhumle får du kanskje noe mer tropisk aroma fra ølet, og det samme av smak bare litt til.
 
Jeg lagde en Belgisk quad på Mars, denne ble tappet på flaske for karbonering (ca.6g/l med sukker). Etter ca.10 dager åpnet jeg en flaske. Det var nesten ikke skum:(
Besluttet derfor å åpne alle flaskene, putte på et sukkerdrops, for så korke igjen.
Nå har den stått i ca.3 uker. Testet derfor igjen i helga. Ølet er godt karbonert, men skummet gir seg nesten med en gang.

Er det noe tips til hvorfor det ikke blir skum eller om det er noe triks for å få det på det eksisterende ølet?
 
Er det noe tips til hvorfor det ikke blir skum eller om det er noe triks for å få det på det eksisterende ølet?
Det kan være mange ting. Du får bedre skumfasthet av å ta et meskesteg på 70-72 grader. Renhet på flasker og glass er jo naturligvis alfa og omega. Prøv et engangs ølglass i plast, se om skummet holder seg bedre? Høyere alkoholer kan redusere skumfasthet. Har du perlende smak på tunga fra kullsyra?
 
Det kan være mange ting. Du får bedre skumfasthet av å ta et meskesteg på 70-72 grader. Renhet på flasker og glass er jo naturligvis alfa og omega. Prøv et engangs ølglass i plast, se om skummet holder seg bedre? Høyere alkoholer kan redusere skumfasthet. Har du perlende smak på tunga fra kullsyra?
Nye glassflasker, vasket og desinfisert.
Hadde også meskesteg i 30 min på 72 grader.
Er på 10%, så absolutt høyere alkohol.
Har perlende smak på tunga, så er høyt karbonert. Bare så irriterende at skummet ikke er holdbart
 
Nye glassflasker, vasket og desinfisert.
Hadde også meskesteg i 30 min på 72 grader.
Er på 10%, så absolutt høyere alkohol.
Har perlende smak på tunga, så er høyt karbonert. Bare så irriterende at skummet ikke er holdbart
Kan rett og slett være maltsammensetningen som ikke legger til rette for å få seigt skum da.
 
Er kanskje ikke noe triks for å få skummet «tilbake»…?
Skal uansett stå og godgjøre seg til NM 2026;)
Mulig den blir trekt for skum.. smaken er hvertfall god:)
 
Kjøpte meg nye tappekraner (Ultraflow) men fant ut at de ikke passet på 'shankene' som satt på tappetårnet mitt, så må ha nye shanker.
Da tenker jeg at det nok er på tide å bytte ut ølslangene og. Både siden de er gaamle og delvis misfarget men også siden jeg har slitt en del med skum, at de kan være feil lengde.

Prøver å fylle ut div kalkulatorer og kommer til "hvor fort vil du fylle en halvliter". Er 10 sekunder innafor? Har jo aldri dårlig tid med å fylle et glass.

Høress 1.5m 4mm slange riktig ut? (~1 bar trykk på IPA f.eks, 75cm fra midten av fat opp til kran)

1748290352819.png
 
Tilbake
Topp