Tråden for dumme spørsmål.

Har en stout jeg gjerne ville hatt noen få poeng lenger ned (25 liter). Har forsøkt å riste for å få opp gjæra, men det hjalp ikke.
Hvis jeg forsøker å tilsette gjær (US-05) hva med oksygen? Har også en halv flaske Amigase, kan det være noe?

Hvorfor vil du ha den lengre ned? For søt?
Og/ fg og hvilken gjær på?
Syntes generelt stout med litt høy fg er best
 
5 kg pale malt
1 kg laktose
350g chocolate 1240 EBC
200g caramunich III
200g chateu cafe
200g chateu cafe light
100g demererasukker
Brygget på Brewzilla 65 v4
Meskeeffektiviteten er satt til 72 %
I følge Brewfather skulle jeg fått en FG på 1.022.
Laktose er jo ikke gjærbart, så med 14% av den så hever du FG ganske mye. Chocolate og cafe/cafe light er lite gjærbart så der er nye 10% med lav utgjæring. Sukkertilsetningen er så lav at det vil neppe ha noe å si for å senke FG. Dette er en milk stout det.
 
Tilbake
Topp