Jeg hadde en aha-opplevelse i dag. Tok karboneringstest av en blonde jeg brygget nylig. Den er på 5,8%, og har følgende maltgrist:... jeg tenker at om man bruker Marris Otter, så må man ta hensyn til det i den andre malt-tilsetninga. Til "husets pale ale" bruker jeg ca. 70-80% "kjedelig" pale, og så bruker jeg andre tilsetninger for fylde og kompleksitet (eks. caramalt, hvete). Om jeg skulle replisert denne oppskriften med MO, ville jeg nok kutta ned på spesialmalten for at smaken ikke skal tippe for langt i feil retning.
62% Maris Otter Pale Malt
31% Pilsner Malt
4% Munich Malt
3% Acidulated Malt
... og denne ble overraskende god. Så jeg tror at jeg korrigerer meg selv. Nå tror jeg Maris Otter fungerer som bare det i øl med lavere alhoholinnhold, mens man bør holde tilbake for kraftigere øl fordi man får dominans av smaker som passer best i lavere konsentrasjon.
Sist redigert:

