Finn Berger
Moderator
puhhh !Takk. Ingen fare. Det krever for mye å gå for nye gjæringskar. Her blir det old school inntil videre, da.
puhhh !Takk. Ingen fare. Det krever for mye å gå for nye gjæringskar. Her blir det old school inntil videre, da.
Redd for, nei! Riksantikvaren er vår høye beskytter.Det er vel ikke dopingjegere @Sarge og @Finn Berger trenger å være redd for. Det er vel riksantikvaren
Den magiske dingsen finnes ikke, tror jeg. Men kanskje den kunne lages? Blichmann har en tilsvarende dings for fat.Takk. Ingen fare. Det krever for mye å gå for nye gjæringskar. Her blir det old school inntil videre, da.
Det var noe slikt jeg håpet fantes, men det er nok like urealistisk som bilene jeg tegnet da jeg var 7 år:
Vis vedlegget 49557
@Oberstbräu ?Den magiske dingsen finnes ikke, tror jeg. Men kanskje den kunne lages? Blichmann har en tilsvarende dings for fat.
Jeg gjærer i vanlig gjæringskar og flasker på gammelmåten, og trives godt med det. Men bruker også noe fat.(Skal jeg virkelig bli den eneste i landet som gjærer og flasker på gamlemåten? Jeg begynner jaggu å kjenne meg verneverdig.)
HeiNoen som har handlet i nettbutikken til Strømmen Hjemmebrygg i det siste?
-Får ikke handlet der, men ser ikke bort fra at jeg gjør noe feil
Med et gjæringskar som kan trykksettes; ja,så vidt jeg har forstått. Og med en mottrykksfyller. Det må vel til.
(Skal jeg virkelig bli den eneste i landet som gjærer og flasker på gamlemåten? Jeg begynner jaggu å kjenne meg verneverdig.)
Framskritt!Et spørsmål om tørrhumling, for det gjør jeg omtrent én gang hvert skuddår, så jeg veit aldri helt åssen jeg skal gjøre det.
Jeg har en slags vestkyst stående til gjæring nå, ser ut som den allerede er godt over halvveis. Jeg har tenkt å cc'e den, og har rigga co2-oppsamling og en pose med tørrhumla er festa med magneter under lokket klar til å droppes når tida kommer. Så er spørsmålet: tørrhumle før eller etter CC, og hvor lenge? Mener jeg leste her at det var fint å tørrhumle ved lav temp for å unngå hop creep (som heller ikke er noe jeg vanligvis opplever), så jeg lurte på å la det gjære seg ferdig, kjøre temperaturen ned mot 0, og så slippe løs tørrhumla. Innspill? @Finn Berger, du var vel tungt inne i humlehælvete nå nylig, var du ikke?
Ellers var jeg redd for at denne ikke skulle bli bitter nok for meg siden dvask, fruktig IPA er noe av det aller verste jeg veit, så jeg la på litt ekstra centennial i alle ledd i prosessen. Det funka. Hydrometerprøven kunne vært brukt som malingsfjerner. Vi får se, kanskje det blir noe jeg liker?
Du får se på dette som en test, for selv om det meste går på fat blir det noen flasker også, så om det blir bomber av det skal jeg passe på å ta noen bilder.Framskritt!
Scott Janish har anbefalt tørrhumling på så lav temperatur, ja - og kort tid, også; bare et par dager. Denny Conn (Experimental Brewing) har ytra seg entusiastisk om effekten.
Jeg har ikke prøvd dette - jeg driver ikke med kjølecrashing - men har ingen grunn til å tru at det ikke skal være bra. Og du unngår hop creep, som er et sant helvete. (Jeg er litt redd for at enzymene blir med, og kan aktiveres når ølet blir stående varmt. Og siden jeg flaskekarbonerer, tør jeg ikke prøve dette før jeg har fått brakt det på det reine.)
Så bra! Det burde finnes en æresmedalje for sånt!Du får se på dette som en test, for selv om det meste går på fat blir det noen flasker også, så om det blir bomber av det skal jeg passe på å ta noen bilder.
Da blir det tørrhumling i et par dager etter CC. Det blir spennende.
Enig.Jeg gjærer og flasker også på gammelmåten(dog med PET-flasker) og har foreløpig ingen planer om å gå over til fat.
(Flaskingen synes jeg faktisk er en fornøyelig del av bryggeprosessen) .
Vil du spare en del arbeid, fester du etikettene dine med mjølk. Da sklir de av etter et minutt i vann. (Men du må ha laserskriver. )Enig.
Jeg legger flaskene i bløtt for å fjerne etiketter, tørker over med en klut for å fjerne limrester. Deretter en runde med innvendig spyling (metall J'en som kobles på krana), og så Starsan. Dryppe av seg litt i en kurv til kurvstativ, før jeg kaster 1-2 sukkerbiter i flaska og flasker. Hele prosessen tar ca 2 timer på en 20-25 liters batch. Blir jo litt mer håndverk av det
*varmt* vann. Og du trenger ikke laserskriver for å løsne dem.Vil du spare en del arbeid, fester du etikettene dine med mjølk. Da sklir de av etter et minutt i vann. (Men du må ha laserskriver. )
hehe - nei, men for å printe etiketter som forblir leselige etter at papiret er fukta. Det funker i alle fall ikke med blekkskriver'n her i huset. Heldigvis har jeg en gammel laserprinter som trofast dytter ut ark med etiketter. Håpløs til bilder, men etikettene mine er strengt saklige, så det gjør ikke noe.*varmt* vann. Og du trenger ikke laserskriver for å løsne dem.
Disse løsner med bare noen sekunder bløtlegging. Siden jeg ikke bruker så mye store etiketter er det verdt 80 øre per flaske for meg å slippe å rigge seg til for klipping og liming hver gang, bare skrive ut og klistre på. Bruker vanligvis bare Ø18 klistremerker av samme type på korkene.Vil du spare en del arbeid, fester du etikettene dine med mjølk. Da sklir de av etter et minutt i vann. (Men du må ha laserskriver. )
Ja, beklager. Tror alle skjønte det, egentlig. Det var bare rekkefølgen som var litt artig.hehe - nei, men for å printe etiketter som forblir leselige etter at papiret er fukta. Det funker i alle fall ikke med blekkskriver'n her i huset. Heldigvis har jeg en gammel laserprinter som trofast dytter ut ark med etiketter. Håpløs til bilder, men etikettene mine er strengt saklige, så det gjør ikke noe.