Finn Berger
Moderator
FramskrittEt spørsmål om tørrhumling, for det gjør jeg omtrent én gang hvert skuddår, så jeg veit aldri helt åssen jeg skal gjøre det.
Jeg har en slags vestkyst stående til gjæring nå, ser ut som den allerede er godt over halvveis. Jeg har tenkt å cc'e den, og har rigga co2-oppsamling og en pose med tørrhumla er festa med magneter under lokket klar til å droppes når tida kommer. Så er spørsmålet: tørrhumle før eller etter CC, og hvor lenge? Mener jeg leste her at det var fint å tørrhumle ved lav temp for å unngå hop creep (som heller ikke er noe jeg vanligvis opplever), så jeg lurte på å la det gjære seg ferdig, kjøre temperaturen ned mot 0, og så slippe løs tørrhumla. Innspill? @Finn Berger, du var vel tungt inne i humlehælvete nå nylig, var du ikke?
Ellers var jeg redd for at denne ikke skulle bli bitter nok for meg siden dvask, fruktig IPA er noe av det aller verste jeg veit, så jeg la på litt ekstra centennial i alle ledd i prosessen. Det funka. Hydrometerprøven kunne vært brukt som malingsfjerner.Vi får se, kanskje det blir noe jeg liker?
Scott Janish har anbefalt tørrhumling på så lav temperatur, ja - og kort tid, også; bare et par dager. Denny Conn (Experimental Brewing) har ytra seg entusiastisk om effekten.
Jeg har ikke prøvd dette - jeg driver ikke med kjølecrashing - men har ingen grunn til å tru at det ikke skal være bra. Og du unngår hop creep, som er et sant helvete. (Jeg er litt redd for at enzymene blir med, og kan aktiveres når ølet blir stående varmt. Og siden jeg flaskekarbonerer, tør jeg ikke prøve dette før jeg har fått brakt det på det reine.)