Hva med søt appelsin. Også når når putter jeg det i gjæringskaret?Chocolate brown ale med appelsinskall? Du tenker hvertfall utenfor boksen …
Sjokolade&appelsin er jo smaker som passer sammen, men i øl …? Usikker.
Jeg brygget engang en Altbier inspirert øl med Vosskveik, (ikke helt ulik brown ale i maltprofil). Denne fikk kraftig smak av appelsin (pga gjæren). Det var ikke helt innertier, nei. Men bedret seg med lagring.
Sjokolade+appelsin trenger sødme for å funke, etter min mening.
Det er bare en måte å finne det ut på. :-dHva med søt appelsin. Også når når putter jeg det i gjæringskaret?
Vil jeg tro, det er en stor verden, og mange bryggereHei
Finnes det øl som bare er tørrhumlet?
Ja, helt sikkert hjemmebryggere som har forsøkt. Men finner ikke noe øl for salg som er laget på denne måten![]()
Jeg googla litt, og fant ikke noe eksempel på kommersielt øl med bare tørrhumling.Ja, får kanskje detmen er nok en grunn til at det ikke finnes. Var bare litt nyskjerrig på hvordan noe slikt kunne smake
![]()
På dette forumet blir vel det litt som å spørre Don Joan hvem som er verdens deiligste kvinne …Men..loebrygghva er definasjonen på hva som er øl?
Spørsmålet mitt kommer fordi at jeg har noen kvinnelige familiemedlemmer som egentlig ikke liker øl. Bitterheten i øl er det værste de vet. Neipa er det nærmeste de kommer av å like ett øl. Tanken om å bare tørrhumle springer ut fra dette
![]()
Høres spennende ut, lyst til å dele oppskrift og fremgangsmåte petter![]()
Har du prøvd å gi dem weissbier? Det har jo ikke flere IBUer enn at du kan telle dem på to hender + kanskje en fot.Spørsmålet mitt kommer fordi at jeg har noen kvinnelige familiemedlemmer som egentlig ikke liker øl. Bitterheten i øl er det værste de vet. Neipa er det nærmeste de kommer av å like ett øl. Tanken om å bare tørrhumle springer ut fra dette
![]()