Tråden for dumme spørsmål.

Bryggehansker, beskytter disse mot varme også? Altså, kan eg stikke hånda ned i vørteren på rundt 80 grader, ta opp silbunnen og bytte den ute med trub dam dip tuben?
Var umulig å gjøre det med en lang grill/pølseklype...
 
Bryggehansker, beskytter disse mot varme også? Altså, kan eg stikke hånda ned i vørteren på rundt 80 grader, ta opp silbunnen og bytte den ute med trub dam dip tuben?
Var umulig å gjøre det med en lang grill/pølseklype...
Hvis det er de grønne hanskene du mener tror jeg du må være kjapp, de blir nok skikkelig varme ila kort tid. Prøv med varmt vann fra springen, det pleier holde ca. 65 grader, da får du en pekepinn på hvordan de takler varme.
 
Hvis det er de grønne hanskene du mener tror jeg du må være kjapp, de blir nok skikkelig varme ila kort tid. Prøv med varmt vann fra springen, det pleier holde ca. 65 grader, da får du en pekepinn på hvordan de takler varme.
Eg har ikkje kjøpt. Lurer derfor på om de er verdt investeringen. Har litt vanskelig for å tro at noe plastiskk kan holde varmen unna så veldig lenge :) Samtidig er det jo en kjapp operasjon. Hadde spart meg for å tømme kjelen før oppkok.
 
Bryggehansker, beskytter disse mot varme også? Altså, kan eg stikke hånda ned i vørteren på rundt 80 grader, ta opp silbunnen og bytte den ute med trub dam dip tuben?
Var umulig å gjøre det med en lang grill/pølseklype...
Mine tjukke, svarte gummihansker (tjukke til å være gummihansker, ihvertfall) gjør det mulig. Men det er lurt å ha noe kaldt vann klart å stappe armen under etterpå. Det funker ikke kjempebra, men det går.
 
Det vil også hjelpe litt å kjøle ned hender og hansker først (samme som at man kan hoppe ut i isvann etter å ha vært i sauna, bare motsatt vei)

Og vær sikker på at hanskene er så lange at du ikke plutselig får 80° vørter oppi dem....
 
Hei kjøpte kjøleskap som lukter veldig kan jeg bruke bryggrens ?
For å ikke bare komme med et forsøk på humor på forrige svar, så var det kjøleskapet jeg kjøpte også rimelig kjipt, men jeg vasket godt med en halvsterk klorblanding, spesielt pakningen trengte en god skrubb, på mitt kunne jeg ta av hele pakningen og legge i bløtt.

Jeg fant også ut at den beholderen som kondensen forsvinner i trengte en vask, det var noe kronglete men gjorde underverker. Jeg er nok noe hysterisk, men jeg bruker antibac(til overflater) til sopp kultivering så har det alltid hjemme, så når skapet var vasket med klor og hadde lufttørket gikk jeg over hele kjøleskapet med antibac, ikke fordi jeg trengte et sterilt skap, men fordi det er bakterier som lukter, og skapet ble som nytt :)
 
Bryggehansker, beskytter disse mot varme også? Altså, kan eg stikke hånda ned i vørteren på rundt 80 grader, ta opp silbunnen og bytte den ute med trub dam dip tuben?
Var umulig å gjøre det med en lang grill/pølseklype...
Hva med et rustfritt kjede fra silbunnen og over kjelekanten, så slipper du å fiske?
 
Bryggehansker, beskytter disse mot varme også? Altså, kan eg stikke hånda ned i vørteren på rundt 80 grader, ta opp silbunnen og bytte den ute med trub dam dip tuben?
Var umulig å gjøre det med en lang grill/pølseklype...
Jeg har gjort det, og det går, om du er kjapp. Men da brukte jeg noen solide hansker fra Biltema, røde, som de ikke har lenger. Problemet var mest at de bare var akkurat lange nok.

Men finner du lange nok hansker, er det en løsning å kjøpe dem ekstra store, og så bruke tynne vanter inni, og en langerma genser. Da får du ganske god isolasjon.
 
Jeg har gjort det, og det går, om du er kjapp. Men da brukte jeg noen solide hansker fra Biltema, røde, som de ikke har lenger. Problemet var mest at de bare var akkurat lange nok.

Men finner du lange nok hansker, er det en løsning å kjøpe dem ekstra store, og så bruke tynne vanter inni, og en langerma genser. Da får du ganske god isolasjon.
Se her ja. Kjapp er nok stikkordet, men det burde jo gå? Men hansker fra bryggebutikkene er ubrukelige? Søkte på Biltema, fant ingenting.
 
Et par dumme spørsmål om ny bryggekjele
De er kanskje dumme fordi jeg kanskje vet svaret, men vil gjerne ha deres mening

Har nå vasket kjelen, kun med varmt vann og en svamp (det dret jeg meg litt ut på at jeg ikke gjorde første gang på ny kjele). Gikk over alt innvending, jeg skulle kanskje brukt no mer enn kun vann, men jeg kunne ikke se no rester på "tørkepapir-testen"..

og er ikke denne litt "kort", kunne med fordel vært litt lengre :rolleyes:så hadde kulevtilen satt litt fastere (den er jo litt tung)

IMG_2673.jpegIMG_2672.jpeg trenger kanskje ikke den hvite på innsiden?

Og har no 2 bryggekjeler, begge med kran, en 20 liter og 14 liter. Hvordan ville dere da gjort det hvis dere skulle brygget f.eks 15 liter med 4 kg korn (BIAB)? Det greieste er vel bare å meske og koke i den store og skylle i den lille (batch-sparge)
men det er selvfølgelig mange andre muligheter også
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp